ABOUT US

Atlas and the Fox

Biografie

Atlas and the Fox is een trio bestaande uit Tato Wesselo, Felix Bruyn en Emil Klomberg. Ze spelen een divers repertoire dat voor het grootste deel bestaat uit eigen nummers die naast dat ze een flinke dosis close harmony bevatten ook erg catchy zijn.

In 2013 besluiten schoolvrienden Tato Wesselo en Felix Bruyn hun muzikale krachten te bundelen en samen nummers te gaan schrijven onder de naam Atlas and the Fox. Tijdens het Rotterdamse Eenakterfestival debuteren ze met het nummer ‘Clouds’. De karakteristieke stemmen van het duo mengen op een bijzondere manier en worden in een recensie van een later optreden op 3voor12 omschreven als “een lust voor het oor”.

2014 is een goed jaar voor Atlas and the Fox. Ze winnen de allereerste ‘Rotterdam Music Award’ voor aanstormend talent en veroveren een eerste plaats bij Kunstbende Zuid-Holland. Deze overwinning brengt veel nieuwe kansen met zich mee. Zo spelen ze in Rotterdam op het Bevrijdingsfestival, Festival Metropolis en het Songbirdfestival. Buiten Rotterdam treden ze onder andere op in Amsterdam en Den Haag in het kader van het International Singer-Songwriter Festival en tijdens Cabaret Voltaire in Leiden. Ook zijn Atlas and the Fox meerdere keren te gast bij radiostation Open Rotterdam.
Eind 2014 gaat het duo op zoek naar een vollere sound en vindt deze in de versterking van bassist Emil Klomberg.

2015 ziet er voor Atlas and the Fox veelbelovend uit. De band is steeds vaker te zien op podia binnen en buiten Rotterdam, zo spelen ze op zomerterras, zijn ze te zien op Popuptv en zijn daarnaast geregeld te gast bij Swanmarket. Ook wordt er gewerkt aan de eerste hoogwaardige studio-opnames.

Line-up

Tato Wesselo – Zang, Gitaar
Felix Bruyn – Zang, Gitaar
Emil Klomberg – Zang, Bass

Stage Plan for Atlas and the Fox:
http://www.mystageplan.com/search/1400/export